César sculptorul „Compresiilor” si „Expansiunilor”

César este un reprezentant important al sculpturii franceze. După ce a studiat la Ecole des Beaux-Arts, Marsilia (1935-9) a continuat la Ecole des Beaux-Arts din Paris (1943-8). Inca din anii 1952 a realizat sculpturi obtinute prin sudarea de deseuri metalice.

Reputatia internationala a castigat-o cu celebrele „Compresiuni”, in care comprima diferite ansamble de masini, sau diferite resturi metalice colorate. Astfel a obtinut suprafetele colorate expresive.

Această prezentare necesită JavaScript.

In aeasta perioada s-a alaturat gruparii Nouveaux Réalistes, alaturi de Arman, Klein, Raysse, Tinguely, Pierre Restany si altii care au găsit inspirația in viata urbana.

In anul 1965, el a inceput sa lucreze cu materiale plastice, in primul rand cu matrite din plastic. In 1966, a realizat primele lucrari din poliuretan expandat, care a fost lasat sa se extinda si sa se solidifice. In perioada 1967-1970 a creat o serie de „Happenings” , in care el a prezentat cunoscutele „Expansiuni”.

El este creatorul trofeului cinematografic César.
Lucrarile lui César pot fi vazute in diverse locatii, cum ar fi Centrul Georges-Pompidou (relief Bas, Tortue, le Diable), la Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris (FACEL vega), mormântul său de la cimitirul Montparnasse, pe esplanada de la Défense (Le Pouce), în Marsilia pe bulevardul de Hambourg și Centrul Bonneveine (Le Pouce GEANT) .

Acest articol a fost publicat în Artisti. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s