„LOVE” de Robert Indiana

Robert Indiana este numele de artist al lui Robert Clark, născut în New Castle, statul Indiana. Impreuna cu familia, s-a mutat la Indianapolis, unde artistul a absolvit Arsenal Technical High School. S-a mutat apoi la New York în 1954 şi s-a alăturat mişcării Pop Art.

Această prezentare necesită JavaScript.

În 1962 a avut prima sa expozitie personala la New York, urmate de alte peste 30 expozitii personale in muzee şi galerii din întreaga lume: Muzeul de Artă Modernă, New York; Whitney Museum of American Art, New York, Metropolitan Museum of Art, New York, Muzeul Stedelijk, Schiedam, Olanda, Carnegie Institute, Pittsburgh; Institutul de Arta din Detroit, Michigan, Muzeul de Artă Baltimore, Maryland, Muzeul Brandeis, Waltham, Massachusetts; Albright-Knox Gallery of Art, Buffalo, New York, San Francisco, Muzeul de Artă Modernă, California, Muzeul Hirshhorn în Washington DC; Institutul de Artă Contemporană, Universitatea din Pennsylvania, Philadelphia, Pennsylvania, şi Los Angeles County Museum, California, si multe altele.

Lucrarile lui sunt formate indeosebi din imagini simple, iconice, în special numere şi cuvinte scurte ca EAT, HOPE, şi, exemplul său cel mai cunoscut, LOVE, care a fost relizata in mai multe locatii americane.

În 1977  a creat o versiune ebraică cu 4 litere de otel, Ahava (אהבה „iubire” în ebraică), pentru Muzeul de Arta Israel Garden din Ierusalim.

În 2008, Indiana a creat o imagine asemanatoare cu LOVE, dar de data aceasta simbolizand cuvântul „HOPE”. Toate încasările din vânzarea de reproduceri ale imaginilor au fost donate pentru campania prezidenţială a democratul Barack Obama. (sursa, Wikipedia)

Acest articol a fost publicat în Artisti. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s